Search found 19 matches

by Fauzi
Tue Aug 20, 2019 11:57 am
Forum: Komen & Cadangan
Topic: HTTPS/SSL
Replies: 11
Views: 4135

Re: HTTPS/SSL

ikoko wrote:
Thu Aug 01, 2019 8:29 pm
winterwish wrote:
Thu Jan 03, 2019 12:05 am
wah pantas. tq!, Haha. Tapi bro lupe set redirect http > https :P
Ehhhh camne nak buat ni ek..huhu... Sifu2 sekelian.. Mintak tunjuk ajarr yek.
Kena install SSL cert dulu baru boleh pakai HTTPS.

Ada SSL cert tak?
by Fauzi
Mon Mar 25, 2019 12:33 pm
Forum: Isu & Masalah Blog
Topic: Email Personal atau Custom Email Address?
Replies: 5
Views: 2882

Re: Email Personal atau Custom Email Address?

Maksudnya, still kena beli domain la ye?
by Fauzi
Mon Mar 25, 2019 12:32 pm
Forum: Pemasaran Internet
Topic: Mana nak cari Tutorial ECommerce using Wordpress?
Replies: 5
Views: 2773

Re: Mana nak cari Tutorial ECommerce using Wordpress?

Boleh tukar setting dia ke MYR untuk currency tu.
by Fauzi
Wed Feb 20, 2019 1:47 pm
Forum: Pemasaran Internet
Topic: Mana nak cari Tutorial ECommerce using Wordpress?
Replies: 5
Views: 2773

Re: Mana nak cari Tutorial ECommerce using Wordpress?

ikoko wrote:
Sat Feb 09, 2019 12:12 pm
Ada sesiapa boleh beri suggestion tutorial untuk wordpress ecommerce.. Yg bleh intergrated skali transfer online / paypal /boost?

Thanks in advance!
Saya pakai WooCommerce je. Cuba try.
by Fauzi
Tue Jan 22, 2019 4:41 pm
Forum: Perkenalkan Diri
Topic: Hello World
Replies: 9
Views: 4311

Re: Hello World

ikoko wrote:
Sun Jan 20, 2019 7:13 pm
Hahahha.. Dah macam group whatsapp pulak. Mana yang lain2 ni. Bila nak muncul. 🧐🧐🧐
Jom promote...
by Fauzi
Thu Jan 17, 2019 2:25 pm
Forum: Perkenalkan Diri
Topic: Hello World
Replies: 9
Views: 4311

Re: Hello World

winterwish wrote:
Wed Jan 16, 2019 7:17 am
15 years dah ke? Peh biar btol. Hahaha.
Barulah otai... Btw memang kita2 je ke borak dalam ni? :lol:
by Fauzi
Thu Jan 17, 2019 2:24 pm
Forum: Web Hosting & Domain
Topic: Korang langgan hosting & domain kat mana?
Replies: 8
Views: 3915

Re: Korang langgan hosting & domain kat mana?

winterwish wrote:
Tue Jan 15, 2019 9:34 am
Server location dekat mana tu? Saje sibuk nak tau. Haha.
Dekat US. :mrgreen:
by Fauzi
Mon Jan 14, 2019 2:53 pm
Forum: Web Hosting & Domain
Topic: Korang langgan hosting & domain kat mana?
Replies: 8
Views: 3915

Re: Korang langgan hosting & domain kat mana?

Sebab saya ada jual hosting sendiri, www.elfbytes.com. (Jangan tanya mana dapat. Kalau tahu, shhhh...Jangan bagitau orang.)

So sekarang ni mostly domain dan website akan host dekat Elfbytes Web Hosting. Melainkan jika ada website yang targeting Malaysia traffic, akan host dekat server Malaysia.
by Fauzi
Sun Jan 13, 2019 7:16 pm
Forum: Web Hosting & Domain
Topic: Korang langgan hosting & domain kat mana?
Replies: 8
Views: 3915

Re: Korang langgan hosting & domain kat mana?

Bioleh ke saya nak share? Kang bias... :shock:
by Fauzi
Sun Jan 13, 2019 7:15 pm
Forum: Komen & Cadangan
Topic: Directory blogger
Replies: 4
Views: 2410

Re: Directory blogger

Alaa.. Camne ek nak category kan blog aku skrg.. Sbb mmg jarang giler share citer personal life kat blog.. Huuu.. 5. Life Hacks (nombor 5 kita jadikan life hacks blog, okey ka?) Mcm blog aku byk panduan pilih barang and etc, lebih kepada suggestion pilih barang2, kosmetik best2 yang aku dah guna, p...