Search found 20 matches

by winterwish
Mon Mar 25, 2019 2:16 pm
Forum: Isu & Masalah Blog
Topic: Email Personal atau Custom Email Address?
Replies: 5
Views: 3058

Re: Email Personal atau Custom Email Address?

Yeah, domain erfan.dev. Hahaha.
by winterwish
Mon Mar 25, 2019 2:16 pm
Forum: Pemasaran Internet
Topic: Mana nak cari Tutorial ECommerce using Wordpress?
Replies: 5
Views: 2928

Re: Mana nak cari Tutorial ECommerce using Wordpress?

ikoko wrote:
Sun Mar 10, 2019 8:38 pm
er... tapi nak start dari mana ni.. dah login ... pastu USD dollar kan.. camne ek nak guna.. camne nak bayar guna USD DOLLAR?
Kat WooCommence setting ade tuu. Ubah currency dier.
by winterwish
Mon Mar 25, 2019 2:15 pm
Forum: Web Hosting & Domain
Topic: Korang langgan hosting & domain kat mana?
Replies: 8
Views: 4112

Re: Korang langgan hosting & domain kat mana?

Tapi slow la rocksoft ni. Psal ramai kot user die. Haha.
by winterwish
Wed Jan 16, 2019 7:17 am
Forum: Perkenalkan Diri
Topic: Hello World
Replies: 9
Views: 4531

Re: Hello World

15 years dah ke? Peh biar btol. Hahaha.
by winterwish
Tue Jan 15, 2019 9:34 am
Forum: Web Hosting & Domain
Topic: Korang langgan hosting & domain kat mana?
Replies: 8
Views: 4112

Re: Korang langgan hosting & domain kat mana?

Server location dekat mana tu? Saje sibuk nak tau. Haha.
by winterwish
Mon Jan 14, 2019 11:13 am
Forum: Web Hosting & Domain
Topic: Korang langgan hosting & domain kat mana?
Replies: 8
Views: 4112

Re: Korang langgan hosting & domain kat mana?

Fauzi wrote:
Sun Jan 13, 2019 7:16 pm
Bioleh ke saya nak share? Kang bias... :shock:
Tape je nak share.
by winterwish
Mon Jan 14, 2019 11:13 am
Forum: Web Hosting & Domain
Topic: Korang langgan hosting & domain kat mana?
Replies: 8
Views: 4112

Re: Korang langgan hosting & domain kat mana?

Salam. Dulu memang ada pakai domain ngan hosting sendiri. Pastu skrg pakai yg free je blogger.com.. Tak teruskan guna wordpress utk platform blog. Korang pakai domain n hosting apa ek? Cer share.. Dulu ade promo dekat Rocksoft, amek 3 tahun terus hosting sekali domain. Haha. Walaupun hosting spec a...
by winterwish
Mon Jan 14, 2019 11:11 am
Forum: Isu & Masalah Blog
Topic: Email Personal atau Custom Email Address?
Replies: 5
Views: 3058

Re: Email Personal atau Custom Email Address?

Kalau personal guna @gmail kot. Kalau utk freelance baru pakai yang custom.
by winterwish
Thu Jan 10, 2019 9:29 am
Forum: Komen & Cadangan
Topic: HTTPS/SSL
Replies: 11
Views: 4494

Re: HTTPS/SSL

Tak reti la nak buat. Hahaha.
by winterwish
Fri Jan 04, 2019 9:51 am
Forum: Komen & Cadangan
Topic: HTTPS/SSL
Replies: 11
Views: 4494

Re: HTTPS/SSL

Ape kate buat FB group, then direct member2 ke sini untuk meriahkan forum. Group tu bole pakai untuk arrange event/gathering kalau ada. and also untuk tarik member2 baru.