Page 1 of 1

Korang langgan hosting & domain kat mana?

Posted: Sat Jan 12, 2019 2:35 pm
by ikoko
Salam.

Dulu memang ada pakai domain ngan hosting sendiri. Pastu skrg pakai yg free je blogger.com.. Tak teruskan guna wordpress utk platform blog.

Korang pakai domain n hosting apa ek? Cer share..

Re: Korang langgan hosting & domain kat mana?

Posted: Sun Jan 13, 2019 7:16 pm
by Fauzi
Bioleh ke saya nak share? Kang bias... :shock:

Re: Korang langgan hosting & domain kat mana?

Posted: Mon Jan 14, 2019 11:13 am
by winterwish
ikoko wrote:
Sat Jan 12, 2019 2:35 pm
Salam.

Dulu memang ada pakai domain ngan hosting sendiri. Pastu skrg pakai yg free je blogger.com.. Tak teruskan guna wordpress utk platform blog.

Korang pakai domain n hosting apa ek? Cer share..
Dulu ade promo dekat Rocksoft, amek 3 tahun terus hosting sekali domain. Haha. Walaupun hosting spec ayam, tapi setakat untuk blog yang visitornye 10 orang sebulan tape je la kot. Haha.

Re: Korang langgan hosting & domain kat mana?

Posted: Mon Jan 14, 2019 11:13 am
by winterwish
Fauzi wrote:
Sun Jan 13, 2019 7:16 pm
Bioleh ke saya nak share? Kang bias... :shock:
Tape je nak share.

Re: Korang langgan hosting & domain kat mana?

Posted: Mon Jan 14, 2019 2:53 pm
by Fauzi
Sebab saya ada jual hosting sendiri, www.elfbytes.com. (Jangan tanya mana dapat. Kalau tahu, shhhh...Jangan bagitau orang.)

So sekarang ni mostly domain dan website akan host dekat Elfbytes Web Hosting. Melainkan jika ada website yang targeting Malaysia traffic, akan host dekat server Malaysia.

Re: Korang langgan hosting & domain kat mana?

Posted: Tue Jan 15, 2019 9:34 am
by winterwish
Server location dekat mana tu? Saje sibuk nak tau. Haha.

Re: Korang langgan hosting & domain kat mana?

Posted: Thu Jan 17, 2019 2:24 pm
by Fauzi
winterwish wrote:
Tue Jan 15, 2019 9:34 am
Server location dekat mana tu? Saje sibuk nak tau. Haha.
Dekat US. :mrgreen:

Re: Korang langgan hosting & domain kat mana?

Posted: Sun Mar 10, 2019 8:41 pm
by ikoko
winterwish wrote:
Mon Jan 14, 2019 11:13 am
ikoko wrote:
Sat Jan 12, 2019 2:35 pm
Salam.

Dulu memang ada pakai domain ngan hosting sendiri. Pastu skrg pakai yg free je blogger.com.. Tak teruskan guna wordpress utk platform blog.

Korang pakai domain n hosting apa ek? Cer share..
Dulu ade promo dekat Rocksoft, amek 3 tahun terus hosting sekali domain. Haha. Walaupun hosting spec ayam, tapi setakat untuk blog yang visitornye 10 orang sebulan tape je la kot. Haha.
Memang best la Rocksoft ni.. dah tengok dah.. murah giler siap free domain.. sape nak bagi weiii..

Re: Korang langgan hosting & domain kat mana?

Posted: Mon Mar 25, 2019 2:15 pm
by winterwish
Tapi slow la rocksoft ni. Psal ramai kot user die. Haha.