Directory blogger

Hantarkan komen dan cadangan kepada team Problogger Malaysia.
Post Reply
User avatar
winterwish
Posts: 20
Joined: Wed Dec 26, 2018 12:11 pm
Location: Nilai
Contact:

Directory blogger

Post by winterwish » Wed Jan 02, 2019 12:26 am

Cadangan untuk buat directory blogger. Focus kepada actual blog kalau boleh, bukan blog spam adsense/iklan semata. Maybe bole tag ikut genre, cth

1. personal
2. travel / adventure
3. photoblog
4. tech
5. etc..

Each blog bole tag 2 3 genre based on content yang ade kat blog tu. Allow je sape2 visitor untuk submit link ke blog, but obviously kene ade moderation. so lepas admin approve baru akan keluar dalam directory.
“Sometimes you will never know a true value of a moment until it becomes a memory”

Fauzi
Administrator
Posts: 19
Joined: Sun Dec 23, 2018 12:53 pm
Contact:

Re: Directory blogger

Post by Fauzi » Wed Jan 02, 2019 11:12 am

winterwish wrote:
Wed Jan 02, 2019 12:26 am
Cadangan untuk buat directory blogger. Focus kepada actual blog kalau boleh, bukan blog spam adsense/iklan semata. Maybe bole tag ikut genre, cth

1. personal
2. travel / adventure
3. photoblog
4. tech
5. etc..

Each blog bole tag 2 3 genre based on content yang ade kat blog tu. Allow je sape2 visitor untuk submit link ke blog, but obviously kene ade moderation. so lepas admin approve baru akan keluar dalam directory.
Idea yang menarik tu tuan. Nanti saya create page khas. Btw duduk Nilai ke? La...
Fauzi (aka CypherHackz)
Problogger Malaysia - Dari Blogger Untuk Blogger

User avatar
winterwish
Posts: 20
Joined: Wed Dec 26, 2018 12:11 pm
Location: Nilai
Contact:

Re: Directory blogger

Post by winterwish » Wed Jan 02, 2019 11:36 am

Fauzi wrote:
Wed Jan 02, 2019 11:12 am
winterwish wrote:
Wed Jan 02, 2019 12:26 am
Cadangan untuk buat directory blogger. Focus kepada actual blog kalau boleh, bukan blog spam adsense/iklan semata. Maybe bole tag ikut genre, cth

1. personal
2. travel / adventure
3. photoblog
4. tech
5. etc..

Each blog bole tag 2 3 genre based on content yang ade kat blog tu. Allow je sape2 visitor untuk submit link ke blog, but obviously kene ade moderation. so lepas admin approve baru akan keluar dalam directory.
Idea yang menarik tu tuan. Nanti saya create page khas. Btw duduk Nilai ke? La...
Aah. Nilai je. Dekat ke? bole ngeteh jom
“Sometimes you will never know a true value of a moment until it becomes a memory”

ikoko
Posts: 11
Joined: Mon Dec 31, 2018 3:01 pm
Location: Melaka
Contact:

Re: Directory blogger

Post by ikoko » Sat Jan 12, 2019 2:47 pm

Alaa.. Camne ek nak category kan blog aku skrg.. Sbb mmg jarang giler share citer personal life kat blog.. Huuu..

5. Life Hacks (nombor 5 kita jadikan life hacks blog, okey ka?)

Mcm blog aku byk panduan pilih barang and etc, lebih kepada suggestion pilih barang2, kosmetik best2 yang aku dah guna, pakai, makan.. Tempat makan blom buat lagi. Haha.. Carca merba gitteww..
🐞 Blogging since 2004 🐞

Fauzi
Administrator
Posts: 19
Joined: Sun Dec 23, 2018 12:53 pm
Contact:

Re: Directory blogger

Post by Fauzi » Sun Jan 13, 2019 7:15 pm

ikoko wrote:
Sat Jan 12, 2019 2:47 pm
Alaa.. Camne ek nak category kan blog aku skrg.. Sbb mmg jarang giler share citer personal life kat blog.. Huuu..

5. Life Hacks (nombor 5 kita jadikan life hacks blog, okey ka?)

Mcm blog aku byk panduan pilih barang and etc, lebih kepada suggestion pilih barang2, kosmetik best2 yang aku dah guna, pakai, makan.. Tempat makan blom buat lagi. Haha.. Carca merba gitteww..
Homai... Life Hacks seh... Power! Power! :mrgreen:
Fauzi (aka CypherHackz)
Problogger Malaysia - Dari Blogger Untuk Blogger

Post Reply